Club

El club

04/10/2021

Historia del Club Basquet Mollerussa

 
1968
És crea el Club Bàsquet Femení Mollerussa.
 
1972
Es crea el primer equip masculí del club.
 
1981
Neix com a institució el Club Bàsquet Mollerussa.
 
1983
Inauguració del pavelló poliesportiu a Mollerussa.
 
1983
Es crea el primer equip femení infantil.
 
' 90
Ja un club molt consolidat amb més de 150 joves.
 
2008
L’Escola de Bàsquet ja és un referent.
 

Historia del nostres Club

El CB Mollerussa, un club amb molta història

A finals dels anys ’60, un jove compromès amb les iniciatives locals, en Francesc Barcala, dona suport a un grup de noies joves apassionades pel bàsquet que volien jugar i provar-se a si mateixes.

Així, al 1968 es crea el Club Basquet Femení Mollerussa.

Amb el compromís de les jugadores i de les seves famílies i amics, el club tira endavant fins arribar, anys després, a Primera Catalana!

El suport d’algunes empreses locals i el voluntarisme de socis honorífics va ajudar el club a créixer fins que al 1972-1973, i degut a la popularitat de l’equip femení, es crea també el primer equip masculí.

Donat l’increment de jugadors i la necessitat d’organitzar-se com a institució, neix formalment el 26 de setembre de 1981 el Club Bàsquet Mollerussa.

Els i les joves entrenaven amb constància pels carrers de Mollerussa, únics indrets al municipi amb llum elèctrica, i competien a qualsevol pista i sota qualsevol inclemència meteorològica fins que el seu compromís es va recompensar amb la inauguració, al 1983, del pavelló poliesportiu.

Aquell mateix any, les joves de l’equip femení infantil van estrenar aquestes mateixes pistes per preparar-se per representar a Lleida al Campionat Nacional d’Espanya a Terol.

El nom del nostre club va fer que en la dècada dels 80 i dels 90, jugadors i jugadores de Lleida capital es desplacessin per jugar amb el Mollerussa, ja que l’estructura particular del club i el voluntarisme de tots els implicats era un exemple a les terres de Lleida.

Poc a poc el bàsquet es va introduir com a activitat extraescolar a les escoles de la zona i ja entrant els anys ’90 el Club Bàsquet Mollerussa, ja consolidat com a entitat formal feia una dècada, tenia complerta totes les categories. Més de 150 joves formaven part del Club Bàsquet Mollerussa!

El nom del club era un referent i a les tres “Festa del Bàsquet” de Mollerussa, equips del Osca o del TDK Manresa, a més del Lleida i altres equips forts del territori, es van sumar a les celebracions.

L’esforç i la professionalitat dels jugadors, equips tècnics, entrenadors i els presidents que al llarg de la història ha anat tenint el club va fer que tant l’equip masculí com el femení disputessin partits a Primera Catalana i en varies temporades, a més d’estar a la Copa Catalunya (actualment ens trobem participant) i fins i tot a nivell estatal a la Lliga EBA!

El CB Mollerussa va comptar ja al 2008 amb l’Escola de Bàsquet com el seu principal referent. Aquest projecte esportiu és pel que els successius presidents han anat apostant fins crear un Club que creixi amb els seus propis jugadors.

A pesar d’haver suportat i sobreviscut èpoques de crisis, de quedar-se a l’ombra amb l’ascens del CFJ Mollerussa, de situacions econòmiques complicades i a una davallada del compromís per part d’aficionats i famílies degut a les dificultats personals en època de crisis i dels sponsors per la situació econòmica, per no parlar de les restriccions per COVID, el Club Mollerussa és més viu que mai i ben arrelat al municipi. Compta avui amb més de 200 jugadors, un 42% en equips femenins i la resta en masculins i la quantitat de jugadors nous que volen participar d’aquest esport i d’aquest projecte creix any rere any.

El CB Mollerussa és un club inclusiu, on tothom hi té cabuda, però alhora té una vessant competitiva i la voluntat de crear excel·lència en aquest esport a les terres de Lleida i més enllà.

Presidents del CB Mollerussa

 1. Francesc Barcala
 2. Ramón Parramon
 3. Francesc Barcala
 4. Ramón Graus
 5. Sebastià Laborda
 6. Josep Maria Ezquer
 7. Andreu Morales
 8. Ramón Parramon
 9. Jordi Pérez
 10. Bienvenido Díaz
 11. Pere Codina

Missió, visió i valors del nostre club

Formar jugadors/es perquè desenvolupin al màxim les seves capacitats i promoure el bàsquet en el seu entorn social.

Formar jugadors/es perquè desenvolupin al màxim les seves capacitats i promoure el bàsquet en el seu entorn social.

Respecte: Aprendre a conviure amb els altres

Equip: Construcció de confiança mútua, objectius comuns i sentiment de pertinença

Sostenibilitat: Un Club sòlid a curt, mig i llarg termini a nivell esportiu, econòmic i social